Muziek downloaden begint bij Downloadwinkels.nl

Tips voor legaal muziek downloaden

Legaal muziek downloaden: 10 tips

  1. Download muziek alleen bij geautoriseerde downloadwinkels. Die herken je aan het TrueFan logo. Alleen dan weet je zeker dat de artiest betaald krijgt voor zijn werk. Bovendien download je snel, makkelijk en virusvrij.

  2. Kies hoe je wilt betalen: per nummer, of neem je liever een prepaid tegoed? Wil je een abonnement of wil je je liever niet registreren? Maak vooraf deze afwegingen en kijk of de downloadwinkel van je keuze deze betaalmethode aanbiedt.

  3. Bedenk op welke pc je de muziek wilt downloaden. Na het downloaden is het niet altijd mogelijk de muziek naar een andere PC te kopiëren.

  4. Check of je pc en je internetaansluiting geschikt zijn om te downloaden. Bij de meeste downloadwinkels staan deze gegevens bij de Veel Gestelde Vragen (FAQ’s).

  5. Bedenk wat je met de tracks wilt doen en check of dat mogelijk is. Niet alle muziek kan op CD worden gebrand of overgezet worden naar mobiele dragers zoals mp3-spelers.

  6. Wil je de muziek branden op CD, dan mag dat, maar alleen voor eigen gebruik. In verband met de DRM kun je het beste via Windows Media Player branden.

  7. Kopiëren naar een mobiel apparaat (MP3 speler e.d.) is bijna altijd mogelijk. Je kunt de muziek naar je MP3 speler kopiëren door deze aan te sluiten op je PC.

  8. Er zijn verschillende bestandsformaten waarin muziek wordt ‘verpakt’, zoals MP3, WMA en AAC. Deze zijn helaas niet altijd uitwisselbaar. (zie DRM)

  9. Legale downloads zijn bijna altijd beveiligd met DRM (Digital Rights Management). Dit is om ongeoorloofd verspreiden ervan tegen te gaan. De DRM rechten worden op je computer opgeslaan.

  10. Download de nieuwste versie van Windows Media Player. Deze kan met alle bestanden en formaten overweg. Klik hier om WMP10 te downloaden

Mail jouw muziek download tip naar info@downloadwinkels.nl.

Kies hier jou downloadwinkel: muziek downloaden

Downloadwinkel van het jaar

Elk jaar organiseert Downloadwinkels.nl de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. Hierin kun jij je stem uitbrengen voor de beste downloadwinkel op het gebied van muziek, films, games, mobiel, software en boeken. Bekijk hier welke downloadwinkels het afgelopen jaar de titel "Downloadwinkel van het Jaar" hebben gewonnen!

Elke maand kans op een iPod Shuffle

Elke maand kans op een iPod Shuffle